Linie automatyczne
Postępująca automatyzacja piekarni opiera się na zastosowaniu różnych wyspecjalizowanych urządzeń o różnym stopniu automatyzacji takich jak np.: linie automatyczne do bułek (kajzerek), linie automatyczne do chleba i bagietek, linie automatyczne do croissantów i wyrobów francuskich, stoły wycinające i inne. Każde z tych urządzeń ma w mniejszym lub większym stopniu za zadanie zwiększyć wydajność i przyspieszyć proces produkcji. Nie do przecenienia jest również powtarzalność produktów wytworzonych w oparciu o tego typu urządzenia. Atutem linii automatycznych jest możliwość obsługiwania ich często przez 1-2 osoby co w połączeniu z trudnościami na rynku pracy o wykwalifikowany personel jest dodatkowym zyskiem. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą linii automatycznych do bułek (kajzerek) niemieckiej firmy TRIMA, linii do chleba i bagietek hiszpańskiej firmy SUBAL oraz linii automatycznej do croissantów i wyrobów francuskich oraz stołów wycinających włoskiej firmy TEKNO STAMAP.