+48 22 846 06 94 info@crispan.pl ul. Rzeźbiarska 84, 04-609 Warszawa

Linia automatyczna do chleba i bagietek

Charakterystyka ogólna

Subal Hiszpania

Linie automatyczne do chleba i bagietek hiszpańskiej firmy SUBAL charakteryzują się funkcjonalnością i prostymi rozwiązaniami co przekłada się docelowo na bardzo konkurencyjne ceny. Nie znajdziemy w nich skomplikowanych rozwiązań elektronicznych, które mogłyby ulec uszkodzeniu podczas trudnych warunków pracy w piekarni.

Linia automatyczna do chleba i bagietek składa się z trzech głównych elementów : wagodzielarko-zaokrąglarki, komory wstępnej fermentacji i wydłużarki do formowania chleba lub bagietek. Istnieje możliwość podłączenia do linii obu wydłużarek jednocześnie wówczas za pomocą jednego przełącznika użytkownik będzie mógł wybierać czy wygarowane wstępnie kęsy mają być formowane na wydłużarce do chleba czy do bagietek.

Istnieje możliwość szerokiego spektrum personalizacji linii na etapie jej budowy tak, aby produkt końcowy w pełni satysfakcjonował naszego Klienta.

Głównymi wytycznymi które określają możliwości produkcyjne linii automatycznych firmy SUBAL są wagi kęsów, pojemność komory fermentacyjnej i możliwości wydłużarki końcowej. Całość tych trzech części składowych ma też późniejszy wpływ na szybkość pracy linii, a co za tym idzie również wielkość produkcji.

Dla wagodzielarko-zaokrąglarek jednotłokowych na etapie projektowania linii wielkość kęsów można wybierać w zakresie od 15 do 1500 gramów. Czas fermentacji wstępnej komorze to od 3 do nawet 60 minut. Wydłużarka końcowa jest w stanie uformować produkt do długości blisko 700 mm, bo takiej szerokości jest jej standardowa taśma wyjściowa.

Tak szeroki zakres wyboru ustawień daje nam możliwość przygotowania linii spełniającej oczekiwania praktycznie każdego Klienta.