ul. Rzeźbiarska 84, 04-609 Warszawa

Piece obrotowe piekarnicze

Piece obrotowe piekarnicze EUROFOURS  powstają w oparciu o ponad 40 lat doświadczenia w konstruowaniu pieców konwekcyjnych. Najnowszy model pieca obrotowego jest kontynuacją wieloletniej polityki unowocześniania i rozwoju tego typu urządzeń.

Firma EUROFOURS nie zmienia  w swoich urządzeniach wszystkich elementów jednocześnie tylko stara się sukcesywnie wprowadzać usprawnienia pozostawiając jednocześnie te elementy które działają prawidłowo i spełniają wszystkie potrzebne normy.

Najnowsza odsłona pieca obrotowego jest przykładem tego typu polityki. Nowe modele pieców obrotowych elektrycznych i pieców obrotowych gazowych zyskały parę zmian. Pierwszą rzeczą która rzuca się w oczy to odświeżony wygląd stworzony w oparciu o najnowsze trendy w tym segmencie urządzeń piekarniczych. Następnym rozwiązaniem jest powiększona komora wypiekowa, która może pomieścić wózek z 19 poziomami wypiekowymi co przekłada się na blisko 6% wzrost produkcji przy każdym załadunku. Może nie jest to imponująca cyfra, ale biorąc pod uwagę o ile więcej produktów można wypiec podczas jednej zmiany w piekarni przy zachowaniu zużycia energii na tym samym poziome daje to bardzo wymierne korzyści. Dodatkowo cała komora wypiekowa jest teraz wykonana z inoxu. Takie rozwiązanie eliminuje proces korozji co przekłada się na dłuższą żywotność całego urządzenia. W dalszym ciągu nasze piece wyposażone są w system zaparowania kaskadowego, który jest prosty, wydajny, bezobsługowy i pozwala na wytwarzanie dużej ilości mokrej pary.

Bardzo dobra izolacja pieca pozwala na długotrwałą kumulację ciepła przy oszczędności energii. Dzięki takiemu rozwiązaniu również zewnętrzne powierzchnie ścian pieca nagrzewają się maksymalnie o 20 °C więcej niż temperatura otoczenia. Komora wewnętrzna wyposażona jest w sześć  bocznych żaluzji pozwalających precyzyjnie dostroić nawiew gorącego powietrza. Standardem jest już w pełni programowalny panel z ekranem dotykowym z możliwość zaprogramowania i zapisania blisko 100 programów wypiekowych. Wózki wypiekowe przystosowane są do najbardziej popularnych w naszym kraju blach o wymiarach 600x800mm. Daje to również możliwość wypiekania produktów na blachach cukierniczych o standardowych wymiarach 400x600mm.

Transport pieca z fabryki do Klienta może odbywać się w dwojaki sposób. Piec zostanie dostarczony w całości albo w trzech częściach jeśli w punkcie docelowym będą problemy z dostarczeniem pieca na miejsce jego pracy (np. wąskie korytarze lub drzwi w piekarni). W obu przypadkach koszt transportu i ewentualnego montażu leży w gestii firmy Crispan Polska, a Klient nie ponosi z tego tytułu żadnych dodatkowych kosztów. Najnowszą wersję pieca obrotowego gazowego EUROFOURS będzie można obejrzeć w dniach 28.09-01.10.2020 na zbliżających się targach POLAGRA 2020 w Poznaniu.