ul. Rzeźbiarska 84, 04-609 Warszawa

Zespół wypiekowy

Charakterystyka ogólna

Eurofours Francja

Zespoły wypiekowe firmy EUROFOURS są zestawieniem różnych kombinacji kilku pieców konwekcyjnych i modułowych. Szerokie spektrum modeli obu rodzajów pieców pozwala optymalnie dobrać potrzebną kombinację. Dzięki kompaktowej budowie można na niewielkiej przestrzeni zainstalować zespół wypiekowy składający się np. z dwóch pieców konwekcyjnych 5-blachowych i dwóch pieców modułowych 6-blachowych. Takie rozwiązanie pozwala wypiekać całą gamę produktów od małych gramatur (bułki) na piecach konwekcyjnych po duże  gramatury (chleby) na piecach modułowych.

Cała konstrukcja może być umiejscowiona na zwykłej podstawie z prowadnicami na blachy lub na komorach fermentacyjnych – zarówno zwykłych jak i fermentacji kontrolowanej.

Wszystkie elementy użyte do zbudowania naszych zespołów wypiekowych zostały wyprodukowane na terenie Unii Europejskiej. Zastosowanie do produkcji najwyższej klasy materiałów zapewnia higienę i trwałość urządzeń zgodnie z obowiązującymi normami CE.