+48 22 846 06 94 info@crispan.pl ul. Rzeźbiarska 84, 04-609 Warszawa

Wagodzielarka

Charakterystyka ogólna

Subal Hiszpania

Wagodzielarki i wagodzielarko-zaokrąglarki hiszpańskiej firmy SUBAL charakteryzują się funkcjonalnością i prostymi rozwiązaniami co przekłada się docelowo na bardzo konkurencyjne ceny. Nie znajdziemy w nich skomplikowanych rozwiązań elektronicznych, które mogłyby ulec uszkodzeniu podczas trudnych warunków pracy w piekarni. Mamy do dyspozycji manualny system ustawiania wagi kęsów wraz z automatycznym systemem smarowania oraz możliwością ustawiania prędkości pracy urządzenia.

Standardowo wagodzielarki wyposażone są w 40 kg lej na ciasto, ale istnieje oczywiście możliwość powiększenia go nawet do 200 kg. Codzienną eksploatację ułatwia również automatyczny posypywacz mąki, a o wielkość produkcji zadba elektroniczny licznik kęsów.

Istnieje również możliwość zainstalowania rynny zaokrąglającej na taśmie wyjściowej urządzenia oraz przedłużenie samej taśmy co przełoży się finalnie na jeszcze lepiej uformowane kęsy ciasta.

Wagodzielarki firmy SUBAL mogą pracować jako samodzielne urządzenie, ale równie często wchodzą w skład linii automatycznych które standardowo pracują po 8 -16 godzin w polskich piekarniach. Takie zastosowanie urządzenia wraz z prostotą jego konstrukcji i bezawaryjnością jest najlepszą rekomendacją dla tego typu urządzeń.