Komora fermentacji zwykłej na blachy
(komora garownicza, garownia)
Charakterystyka ogólna
W 1969 roku firma PANEM zaprojektowała pierwszą komorę fermentacji kontrolowanej. Dla piekarzy i cukierników była to przełomowa technologia, która zrewolucjonizowała ten segment rynku zarówno pod względem komfortu pracy jak i powtarzalności produkcji. Od samego początku istnienia firma PANEM starała się opracowywać rozwiązania przynoszące swoim Klientom innowacyjność, niezawodność, praktyczność i rentowność, jednocześnie nie zapominając o najważniejszej rzeczy jaką zawsze była najwyższa jakość gotowych produktów.
Komory fermentacji zwykłej na blachy (komora garownicza, garownia) charakteryzują się wysoką jakością wykonania, nowoczesnymi rozwiązaniami i wysoką bezawaryjnością pracy. Cała konstrukcja wykonana jest z inoxu co przekłada się na długookresowe korzystanie z urządzenia bez problemów z utrzymaniem higieny zarówno wewnątrz komory jak i na zewnątrz. Zastosowanie inoxu zmniejsza także do minimum możliwość wystąpienia korozji tak często spotykanej w urządzeniach, gdzie została zastosowana do ich budowy zwykła stal lakierowana. Ściany o grubości 50 mm zapewniają stałe utrzymanie wewnątrz komory zaprogramowanych parametrów takich jak temperatura i wilgotność. Zastosowanie w wersjach LUXE hygrostatu elektronicznego redukuje ewentualne zmiany wilgotności wewnątrz komory do minimum.
Posiadamy komory o pojemności od 20 do 48 standardowych blach 400×600 mm. Dodatkowo jest możliwość zamówienia szaf jedno- lub dwukomorowych w zależności od potrzeb użytkownika.